Здравейте колеги, преди месец си смених фаровете на колата ( alfa 156) с фарове втора употреба, но в абсолютно идеално състояние. Днес ми изгоря крушката на късата светлина на десния фар, при подмяната на крушката установих, че рефлектора се движи, имам някакъв луфт, какъвто няма на левят фар. Идеи от какво е и би ли могъл да се отстрани ?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем с рефлектор
Collapse
X
-
Най-вероятно машинката за регулиране на фара е разкачена от рефлектора. Провери дали лостчето което избутва рефлектора не е счупено, то е от пластмаса и това е често срещано явление, или пък да не се е разкачило от страната на рефлектора. При мен въпросното лостче се беше счупило - пробвах да го ремонтирам но издържа точно няколко седмици, от вибрациите пак замина. Накрая и си взех машинка втора употреба и това реши проблемаAlfa Romeo 156 1.9 JTD 2002
Comment
-
Благодарско колеги, проблема беше точно там кадето казахте, машинката за регулиране беше разкачена, след като я закачих мърдане вече няма само дето късата светлина свети кофти - доста високо. Пробвах да я регулирам, но без успех ще и трябва майсторLast edited by Stoyan Zhelyazkov; d.m.y г., 23:25.Alfa Romeo 156 2.4 JTD '98
Comment
-
Първоначално публикувано от Stoyan Zhelyazkov Покажи съобщениетака и така съм я подхванал - за какво служи шестограмовата врътка на машинката за регулиранеАма ръчно.
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор- 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана
Comment
Comment